Prima Pagină Etichete Drepturi de autor

Etichetă: drepturi de autor

Do it yourself | Inregistrarea unei marci la OSIM

Dreptul asupra unei marci sau a indicatiei geografice este dobandit si protejat prin inregistrarea acestora la OSIM in conditiile Legii nr. 84/1998 privind inregistrarea marcilor si indicatiilor geografice. O persoana fizica sau juridica romana poate inregistra o marca, direct sau indirect orin Consilieri in proprietate industriala autorizati. Solicitantii straini trebuie sa apeleze la serviciile unor consilieri autorizati.

Termenul de protectie a dreptului de autor asupra inregistrarilor muzicale a...

Asa este preavazut intr-o directiva a Consiliului Uniunii Europene, directiva fiind valabila pentru inregistrarile din statele Uniunii Europene si include atat drepturi desprinse din ceea ce presupune compozitie, versuri si publishing. Se intentioneaza cresterea nivelului de protectie intrucat muzicienii zilelor noastre isi incep activitatea artistica mult mai devreme decat in alte timpuri si termenul actual de 50 de ani nu le garanteaza protectia drepturilor nici macar pentru intreaga viata. Unii dintre ei si in cazul Industriei Noastre Muzicale sunt nenumarate situatii, autorii se confrunta cu lipsa veniturilor la sfarsit de cariera dar mai ales de la un moment dat nu mai au uneltele necesare restrictionarii folosirii abuzive si nesimtite a operelor lor.

Nicu Covaci: Scrisoare catre opinia publica

Adresez aceasta scrisoare tuturor, inclusiv celor care sunteti specialisti in materie de justitie, rugandu-va sa-mi spuneti parerea sincera legata de sansele mele de a mi se face dreptate in Romania.

MOST POPULAR

HOT NEWS