Andrei Leonte, intre o Casa de Discuri si Antena 1 si mai ales fara 200.000 de euro

1
1,423 vizualizari

Andrei Leonte, intre o Casa de Discuri si Antena 1 si mai ales fara 200.000 de euro

Micul scandal care a aparut in presa vis-a-vis de intarzierea achitarii de catre Antena 1 a celor 200.000 de euro lui Andrei Leonte, castigatorul X-Factor ridica foarte multe intrebari pentru care deocamdata nu exista raspunsuri. Cei care vor sa intre in industrie au niste lucruri de invatat din tot acest “romanism” in care nimeni nu cedeaza cand vine vorba de un os de ros.

Care sunt faptele ? Andrei Leonte a castigat X Factor si pentru aceasta trebuia sa ii intre in cont nici mai mult, nici mai putin de 200.000 de euro, aceasta in cazul in care contractul cu Antena 1  sau Freemantle Media Ltd. nu prevedea altceva. Totodata din cate tin eu minte desi este foarte posibil sa ma insel atata timp cat nu mai gasesc filmarile primelor editii, tot Andrei Leonte intra imediat dupa concurs intr-un contract de management, editare, impresariat etc etc cu Sony Music, in Romania, Cat Music, asemenea castigatorului de la Vocea Romaniei care intra intr-un contract de “absolut orice” cu Universal Music.

Intre timp, si mai ales, dupa finala concursului, o “alta casa de discuri” s-a trezit ca, de fapt, ea a semnat de foarte mult timp un contract cu Andrei si bineinteles, banuim ca revendica o parte din premiu. Problema este ca regulamentul la X Factor prevede sa nu ai vreun contract de orice fel ar fi el cu nimeni tocmai pentru ca la sfarsit sa semnezi ce vrei tu cu cine vor ei pe baza contractului de optiuni semnat la inscriere. Antena 1 a blocat transferul banilor pana la solutionarea acestui caz.

Acum, propunerea noastra pentru Andrei Leonte este sa le dea celor de la casa de discuri cat vor ei, cat mai putin de preferinta, pe sistemul “sa se spele cu ei pe cap” sa inchida contractul si sa isi vada de viata in continuare.

Iar despre “mantzocarie” poate aflam si noi candva …

De ce, daca tot era intr-un contract de ceva timp, nu a auzit nimeni de Andrei Leonte inainte de X Factor ?

Daca Andrei Leonte era cauza stagnarii carierei lui artistice in acel contract cu casa de discuri, de ce nu s-a reziliat dupa o perioada de timp ?

De ce nu am aflat cu totii de la inceputul X Factor ca Andrei Leonte era un artist semnat si am aflat dupa ce acesta a castigat concursul ?

Si intrebarile pot continua insa doar acestea trei se refera la speta in sine iar raspunsurile pot lumina pe multi dintre cei care vor sa intre in aceasta jungla numita industrie muzicala. Pana la urma, cei care vor sa faca muzica trebuie sa inteleaga cateva lucruri care nu au nevoie de demonstratie fiind cat se poate de logice.

O casa de discuri pentru tine, cel care vrei sa ajungi artist poate sa fie maxim, la un moment dat, un intermediar intre tine si public si un partener pe partea materiala a lucrurilor. O casa de discuri nu te creste ci face cunoscuta si publica aceasta crestere a ta, nu te dezvolta ci promoveaza si monetizeaza dezvoltarea ta. Daca tu nu lucrezi pentru tine ca si artist nu are rost sa semnezi cu o casa de discuri fiindca nimeni nu va lucra in locul tau. In fiecare dimineata trebuie sa te trezesti si sa muncesti pentru tine si cariera ta si sunt multe lucruri pe care le ai de facut incepand de la concept si terminand cu produsul in sine fie ca vorbim de album, single, videoclip fie ca vorbim de show. Abia cand toate aceste au o forma trebuie sa te apuci de promovarea lor. Testul se da in fata publicului. Daca publicul te-a acceptat, abia atunci sa te gandesti ca ai nevoie de o casa de discuri care sa deschida niste usi pe care de altfel nu le-ai putea deschide. Aceasta este logica lucrurilor. Multi incep prin a merge pe la case de discuri. Unii semneaza dintr-un considerent sau altul dupa care se culca pe o ureche crezand ca un manager sau un impresar sau un publisher vor face treaba in locul lor. Se trezesc dupa cativa ani surprinsi nu numai ca nu s-a facut nimic dar mai mult decat atat ca nu au voie sa mai faca ceva.

O sa mai scriem in timp despre aceste lucruri insa adevarul este undeva pe aici.

Multa MUZICA si mai ales ... Muzica Noua Romaneasca ...

Cele mai noi stiri din Industria Muzicala Romaneasca le primesti direct pe mail daca adaugi datele tale aici. Ne poti gasi si pe facebook la adresa Facebook.Com/IndustriaMuzicala sau ne poti urmari pe Twitter la Twitter.Com/Muzicala.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here