Comunicat de Presa | Loredana si Stefan Banica, castigatori la Premiile Radio Romania Actualitati

0
1,120 vizualizari

La a noua editie a premiilor muzicale Radio Romania Actualitati, pe langa trupa Vunk care a castigat distinctii la categoriile “Cel mai bun album pop-rock” (Ca pe vremuri) si “Cel mai bun artist pop-rock”, alti doi artisti Media Pro Music si-au adjudecat premii: Loredana si Stefan Banica.

Stefan Banica
Stefan Banica

Stefan Banica a castigat doua premii “Cel mai bun interpret pop” si “Cel mai bun album pop” pentru “Superlove”, iar Loredana a fost premiata pentru “Cel mai bun concept discografic” – “Iubiland”.

“Super-love” a fost lansat pe piata in luna noiembrie 2010, este al treisprezecelea disc de autor semnat Stefan Banica si contine in total 12 piese: 11 cantece noi plus hitul “Super-love”, care da si numele discului. Noul material discografic vine cu multe surprize placute in stilul inconfundabil Stefan Banica: cantece de dragoste, dar si compozitii care ies din acest context, piese satirice cu texte usturatoare sau unele cu mesaj social care reflecta realitatea zilelor noastre.

Loredana Groza
Loredana Groza

O data cu lansarea CD-ului “IubiLand”, Loredana aduce si primul concert 3D din Romania, un material filmat cu cea mai noua tehnologie 3D, un prototip de camera video – prima camera 3D full HD din lume!

Albumul scoate la iveala melodii populare romanesti foarte vechi, unele din ele mai vechi de 200 de ani, uitate si pierdute complet. Tonuri bizantine, bisericesti, din vremea cand folclorul romanesc abia se forma, cand muzica avea rol de incantatie magica, lautaria se confunda cu rugaciunea si balada cu fanfara otomana. Lori combina aceasta muzica cu tonuri moderne si electrice, intr-un etno fusion in care dilueaza jazz, pop, rock, funk, hip-hop intr-un nou sound integral, un fel de blend ar tuturor genurilor muzicale contemporane pentru a pune in valoare aceasta colectie de melodii extraordinare din trecut.

Gala Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati 2011 a avut loc pe 13 martie la Sala Radio si a fost prezentata de Gianina Corondan si Bogdan Pavlica.

Sursa: Comunicat de Presa Media Pro Music

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here