Daniel Lazar la Vocea Romaniei vs Loredana la Eurovision cu tot cu Dana Dorian si Dragos Chircu cu tot …

2,604 vizualizari

Prin 2005, se intamplau toate acestea. Mie mi-a placut tare mult piesa cu care Loredana a intrat in Finala Nationala a Eurovisionului. Avea de toate iar Loredana a dat totul ca sa iasa bine. Si a iesit perfect. Toata lumea era sigura, prietenii o felicitau, familia ii pregatea bagajul pentru Kiev. Insa nu stiu cum si ce s-a intamplat nici acum dar in Ucraina a plecat Luminita Anghel cu tot cu Sistem. Am simtit o amaraciune in suflet in acel moment. Chiar daca featuringul de pe Let me try suna excelent, Loredana merita sa plece mai departe. Dar a mai fost un “dar” si nu a mai contat nimic. E clar ca a fost ceva de culise … ceva profund romanesc.

Loredana @ Vocea Romaniei
Loredana @ Vocea Romaniei

Anii au trecut … Unii dintre noi nu am uitat … iar altii se fac ca au trecut peste, dar nu au trecut. Alta scena, alt format, alta voce mare, alta televiziune, Loredana pe post de jurat si Dana Dorian pe post de culise, aceeiasi amaraciune. Pana la urma … cum ar zice un bun prieten de-al meu exact la feldar pe verde.

Cum dracu’ si iertati-mi cuvantul “cum”, deci cum dracu se face ca nu invatam nimic din experientele proprii ? Cum naiba daca tot suntem profesionisti si suntem, mai plecam urechea la unul si la altul si nu putem fi profesionisti pana la capat sau obiectivi atunci cand ne impune prestanta formatului aceasta? Si mai ales cum reusesc unii, ca din tot ceea ce inseamna “Vocea Romaniei la Pro TV” sa inteleaga si sa se opreasca doar asupra cuvantului “Romaniei”?


Lucrurile trebuiau sa stea mult mai simplu … Au cantat doi, unul a interpretat de am inghetat cu totii celalalt a fredonat excelent. Ca nu i se potrivea piesa, ca el este mai soft, mai ingeras, are viitorul in fata sau in spate, inauntru sau atarnand, ca are tarie de caracter pe scena si reuseste sa nu se piarda atunci cand intra pe strofa la o octava mai sus dupa care asupreste si pe alocuri chelalaie un fel de With or without you intr-o varianta pur personala aratandu-ne ca Bono mai trebuia sa lucreze la compozitie  … Toate acestea sunt detalii …

Lucrurile trebuiau sa stea mult mai simplu …  si atat.

Daniel Lazar @ Vocea Romaniei
Daniel Lazar @ Vocea Romaniei

Cu Dan o sa ne tot gasim in concerte (pentru cei din Bucuresti sunt doua saptamana aceasta, iar pentru cei din Brasov, unul) …  cu Dragos ne gasim la urmatorul festival sau concurs de talente, in orice formula ar fi, cand o sa ni se explice iar ca e de viitor si ca va ajunge mare … probabil.

7 COMENTARII

  1. Acest show este cusut cu ata alba. Oare o fi adevarat? Probabil ca adevarul este undeva pe la mijloc. Acelasi lucru l-am auzit si despre Lucian Darie, ca ar fi vrut sa renunte definitiv, dar a fost convins sa vina macar la duel ca sa fie eliminat acolo. Deci a fost blat, nu? In tot cazul, o mare pierdere si o mare rusine …

  2. excelent scris articolul! gandurile mele in cuvintele tale! sa traiesti !

  3. Si-or scoate parleala cu 100000 de euro. Au facut fomitza destul. Lucia Dumitrescu, Darie si Daniel Lazar le statea in gat.

  4. Ba n-au mai fost locuri la X Factor de a ajuns Dorian asta la ProTV. Oricum fata de Crina Mardare de la XF este muci. Poate mai muci decat Chircu.

  5. Asa marlanie nu am mai vazut de foarte mult timp. Imi pare rau ca ProTV lasa pe aceasta Dana Dorian sa faca ea mosmoande in curtea lor. Sa o dea dreak afara din show. Si asa nu are nici o valoare.

  6. Lasa ca mai nou tot invers o dau si astia din juriu! Parca vad ca “produsul final” al acestui adevarat fenomen, numit Vocea Romaniei sa fie cineva care nu merita acest titlu (exemplu castigatorul “Romanii au Talent” – Adrian Tutu) …

ADĂUGAŢI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here