Pasarea Rock … Piese noi, Colaboratori noi, Primul Concert

0
1,805 vizualizari

Pasarea Rock ... Piese noi, Colaboratori noi, Primul Concert

Formatia Pasarea Rock s-a prezentat marti, 11 februarie, in fata jurnalistilor, in cadru oficial, dar relaxat, la sediul Institutului Cultural Roman. Pe rand, Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan Tandarica au vorbit despre planurile de viitor, dar si despre trecut. Despre ce inseamna Pasarea Rock, dar si despre legatura spirituala pe care o au cu ceea ce a insemnat Phoenix.

Celor trei membri de baza ai grupului, le-au stat alaturi in prezidiu colaboratorii Teo Boar si Vlady Cnejevici dar si Marius Batu – unul dintre cei doi invitati in concertul de la Sala Palatului. Surpriza conferintei a constituit-o prezentarea de catre Josef Kappl a celui mai nou membru colaborator – Cristi Gram. Pana de curand chitarist in formatia Phoenix, Gram a explicat cum a inceput colaborarea cu Pasarea Rock. „Am fost sunat de Josef Kappl pentru a interpreta doua solouri pentru piesele noi ale trupei. Am fost onorat de propunere si am acceptat. De fapt, am ajuns in formatia in care am intrat acum zece ani”, a spus Gram.

Cuvantul de inceput al intalnirii i-a apartinut Presedintelui Institutului Cultural Roman, Lilian Zamfiroiu, care a salutat prezenta „acasa” a muzicienilor „absolut deosebiti, care mi-au marcat adolescenta si tineretea. Va multumesc pentru ceea ce ati facut si ce veti face in continuare.”

De cealalta parte, Mircea Baniciu a declarat ca acest proiect le-a staruit in minte ani buni si ca prin Pasarea Rock vor sa  duca mai departe ceea ce au inceput in anii ’70, „ceea ce a impresionat intr-un mod deosebit o tara intreaga. Phoenix a ramas in muzica romaneasca un moment foarte greu de depasit sau, mai bine spus, care nu a fost inca depasit. Suntem aici sa continuam ce s-a intamplat in acei ani. Am facut mereu tot posibilul ca acele cantece sa ramana vii, cunoscute, si sa le cante toata lumea. In plus, acum, in peisajul muzicii romanesti este neaparata nevoie sa se impuna si altceva”.

Pasarea Rock ... Piese noi, Colaboratori noi, Primul Concert

In completarea celor spuse de Mircea Baniciu si in legatura cu faptul ca la data de 19 februarie se va pronunta sentinta in procesul intentat de Nicu Covaci legat de folosirea pieselor Phoenix de catre fostii membri ai grupului in concerte, Josef Kappl spune ca „am cantat piesele Phoenix de drag, pentru ca le iubim. Pentru ca publicul vrea sa asculte aceste piese cu vocea originala a domnului care sta langa mine, Mircea Baniciu”.

„Nu vrem sa provocam, nu vrem sa intram in polemici. Rockul este ceva ce ne curge prin sange. Vom continua sa facem ceea ce simtim. Vrem sa facem ceva pentru sufletul nostru. Nu suntem niste adolescenti care vor sa cucereasca planeta. Suntem un supergrup”, a spus si Ovidiu Lipan Tandarica.

Un alt moment important al intalnirii cu jurnalistii l-a constituit si auditia in premiera absoluta a uneia dintre noile compozitii Pasarea Rock, „Praznic napraznic”, pe muzica lui Josef Kappl si versurile lui Florin Dumitrescu, cunoscut si pentru indelunga colaborare cu formatia Sarmalele Reci. Legat de cei care compun pentru Pasarea Rock, Kappl a spus ca trupa este deschisa colaborarilor:  „Cine este prins de acest spirit este liber sa compuna pentru acest proiect”.

Pasarea Rock pregateste pentru primul turneu national, care va cuprinde sapte orase: Bucuresti (25 martie), Constanta (7 aprilie), Galati (8 aprilie), Bacau (9 aprilie), Iasi (10 aprilie), Timisoara (12 aprilie) si Cluj Napoca (14 aprilie) in formula: Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan Tandarica, Teo Boar, Vlady Cnejevici, avandu-l invitat special pe violonistul Mani Neumann. Acesta din urma nu a putut fi prezent la conferinta care a a vut loc in 11 februarie.

„Am facut parte dintr-o trupa care a zguduit Romania. Am facut-o la 20 de ani, cand eram niste copii. Intre timp, fiecare a avut drumul lui, dar din cand in cand ne-am reintalnit pe scena. A fost intotdeauna o placere si o explozie de bucurie. Si daca tot ce am creat impreuna a avut un asemenea ecou peste timp, merita sa mai incercam o data. Sa lasam ceva in urma, peste ani.” – Mircea Baniciu (voce, chitara)

„Doresc ca prin muzica noastra sa atingem struna sensibila a publicului, asa cum am reusit sa o facem si in anii 70” – Josef Kappl (bas, compozitie)

„Din toate urcusurile si coborasurile am reusit sa ma cunosc mai bine, fiind eu insumi de fiecare data. Doresc si acestui grup sa fie el insusi cu firescul sau, restul lasandu-l pe Dumnezeu sa lucreze pentru noi.” – Ovidiu Lipan Tandarica (baterie)

„Sper ca aceasta Pasare Rock sa continue mostenirea altor „pasari” din muzica romaneasca.” – Vlady Cnejevici (clape)

„Ma bucur foarte mult pentru ca fac parte din acest proiect. Sunt onorat pentru toti colegii  pe care ii am. Imi doresc sa continuam aceasta legenda care a fost, este si va fi! Pasarea Rock, cea mai frumoasa pasare a muzicii romanesti! – Teo Boar (chitara)

„Acum zece ani am pornit pe un drum care mi-a schimbat perspectiva asupra muzicii si a rolului pe care-l pot avea. Dupa zece ani simt acelasi lucru de acum zece ani. Multumesc Pasarea Rock!” – Cristi Gram (chitara)

Primul concert sub numele Pasarea Rock va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti, la 25 martie, si fi un spectacol complet, cu lumini, sunet si costume special alese, dar si doi invitati: Marius Batu si Mani Neumann. Spectacolul, care va dura aproximativ doua ore, va readuce in atentia publicului si creatii de pe albumul „Cantafabule” (Phoenix), hituri din repertoriul lui Mircea Baniciu si piese reorchestrate, ce fac parte din prima opera rock simfonic romaneasca, „Mesterul Manole”, care a avut premiera mondiala la finele lunii noiembrie 2013, la Timisoara.

Biletele s-au pus in vanzare in reteaua Vreau Bilet, la casa de bilete Vreau Bilet din cadrul Unirea Shopping Center, etaj 2, corp central, casa de bilete Vreau Bilet din B-dul Octavian Goga nr. 24, bl. M62, sc. 1, et. 1, ap. 1, interfon 50, sector 3, casa de bilete de la Teatrul Elisabeta – Bdul Regina Elisabeta 45, Arte International – Libraria Eminescu, EuroGSM – Bucuresti Unirii (Unirea Shopping Center – aripa centrala, lifturile exterioare), EuroGSM – Perla (B-dul Iancu de Hunedoara nr.64, Sector 1), EuroGSM – Bucuresti Lujerului (in incinta Hypermarketului Cora Lujerului) si online pe vreaubilet.ro pentru comenzi de bilete cu livrare prin curier.

Pret bilet: VIP – 195 Ron; Categ 1 – 165 Ron; Categ 2 – 130 Ron; Categ 3 – 90 Ron; Categ 4 – 60 Ron.

Muzica Noua | Videoclipuri Oficiale | Videoclipuri ale Artistilor Romani

Cele mai noi stiri din Industria Muzicala Romaneasca le primesti direct pe mail daca adaugi datele tale aici. Ne poti gasi si pe facebook la adresa Facebook.Com/IndustriaMuzicala sau ne poti urmari pe Twitter la Twitter.Com/Muzicala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here