The Voice sau mai bine spus Vocea Romaniei la inceput de drum …

0
2,129 vizualizari

Povestea incepe in 2010 cand Johannes “John” Hendrikus Hubert de Mol dadea nastere The Voice ca si format de televiziune. The Voice of Holland a fost prima serie si a fost urmata indeaproape de varianta americana numita simplu The Voice (aprilie – iunie 2011). Foarte multe tari au achizitionat franciza si daca nu au pornit inca seria sunt pe cale sa o inceapa.

Formatul The Voice / Vocea

Competitorii sunt alesi in preselectii pentru a participa la show-ul propriu zis care are trei etape.In prima etama – Blind Auditions / Auditiile pe Nevazute, cei patru antrenori / membrii ai juriului asculta artistii ajunsi in aceasta faza a concursului fara sa ii vada si se intorc atunci cand una dintre voci ii convinge sa o aleaga pentru a face parte din echipa sa. Daca doi sau mai multi antrenori se intorc, artistul interpret este cel care alege echipa. Blind Auditions / Auditiile pe nevazute se termina cand fiecare dintre antrenori are 8 voci in echipa. Antrenorii isi vor dedica perioada imediat urmatoare pentru dezvoltarea si pregatirea personala a artistilor din echipa sa.

Dupa Blind Auditions / Auditiile pe nevazute, The Voice / Vocea intra in urmatoarea etapa – Competitia directa / Battle cand antrenorii pun artistii din propria echipa doi cate doi intr-o competitie Vocal Face-Off Live. Interpretii vor canta in duet aceeiasi piesa urmand ca dupa aceasta etapa antrenorii sa aleaga cine trece mai departe. La sfarsitul competitiilor “Battle” cel mai “bun” artist din fiecare echipa va trece mai departe in etapa showurilor live unde se intalneste cu “cei mai buni” din celelalte echipe. Publicul are si el aici un rol, votul lui putand salva pe unul dintre concurenti. Doar patru voci trec mai departe in Finala unul dintre ei – The Voice / Vocea castingand ulterior Premiul, Contractele, Popularitatea …

Cam acesta este fromatul The Voice, pe scurt si lacunar prezentat. Formatul este sub licenta Talpa Media Group in timp ce de editare, artisti, management, impresariat se ocupa Universal Music Group.

The Voice / Vocea Romaniei @ Pro TV
The Voice / Vocea Romaniei @ Pro TV

Media Vision / Pro TV sunt cei ce au achizitionat franciza si licenta pentru Romania. The Voice / Vocea Romaniei a ajuns deja in etapa Auditiilor pe nevazute / Blind Auditions. Antrenorii nostrii sunt Loredana, Horia Brenciu, Smiley si Marius Moga. Showul este prezentat de Pavel Bartos.

Mult mai multe detalii puteti gasi pe pagina oficiala a emisiunii vocearomaniei.protv.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here