Sunday, January 23, 2022
Home Tags Romania

Tag: romania

Romanii din Spania petrec pe 29 si 30 Noiembrie “Ziua Nationala...

Doua zile, joi, 29 noiembrie si respectiv, vineri, 30 noiembrie, doua concerte in doua orase diferite, Zaragoza si respectiv Madrid / Alcala de Henares, concerte care se vor transforma cu siguranta in petreceri nebune, cum numai ai nostri stiu sa faca … cam asa s-ar putea scrie in cateva cuvinte cum vor petrece romanii din Spania, anul acesta, “Ziua Nationala a Romaniei”. Si pentru ca este vorba de petrecere, nu putea sa lipseasca muzica buna de acasa. Ionica Morosanu va fi acolo pentru a pune lucrurile in ordinea care se cuvine si a aduce folclorul romanesc mai aproape de o parte importanta a publicului lui, chiar daca vorbim de 3000 de kilometri departare. Pentru doua zile, Ionica Morosanu va muta Romania pe meleagurile spaniole, cel putin din punct de vedere muzical pentru ca pe 29 noiembrie, de la 18.30, va canta alaturi de romani din Zaragoza iar pe 30 noiembrie, de la 19.00 alaturi de cei din Madrid.

Andrei Leonte, intre o Casa de Discuri si Antena 1 si...

Andrei Leonte a castigat X Factor si pentru aceasta trebuia sa ii intre in cont nici mai mult, nici mai putin de 200.000 de euro, aceasta in cazul in care contractul cu Antena 1 sau Freemantle Media Ltd. nu prevedea altceva. Totodata din cate tin eu minte desi este foarte posibil sa ma insel atata timp cat nu mai gasesc filmarile primelor editii, tot Andrei Leonte intra imediat dupa concurs intr-un contract de management, editare, impresariat etc etc cu Sony Music, in Romania, Cat Music, asemenea castigatorului de la Vocea Romaniei care intra intr-un contract de "absolut orice" cu Universal Music. Intre timp, si mai ales, dupa finala concursului, o "alta casa de discuri" s-a trezit ca, de fapt, ea a semnat de foarte mult timp un contract cu Andrei si bineinteles, banuim ca revendica o parte din premiu. Problema este ca regulamentul la X Factor prevede sa nu ai vreun contract de orice fel ar fi el cu nimeni tocmai pentru ca la sfarsit sa semnezi ce vrei tu cu cine vor ei pe baza contractului de optiuni semnat la inscriere. Antena 1 a blocat transferul banilor pana la solutionarea acestui caz.

Eurovision 2012 | Mandinga a castigat Finala Nationala si va reprezenta...

Aseara a avut loc Finala Nationala a Preselectiei pentru Eurovision 2012. Asa cum ne-ati indicat foarte multi dintre voi votand intr-un numar mare in sondajul nostru de pe facebook, Mandinga este trupa care a castigat finala si va reprezenta Romania la Baku. Ei vor avea de trecut de semifinala din 22 mai pentru a participa in finala concursului european programata pe 26 mai. Oricum, ce a fost mai greu pentru Mandinga si a lor Zaleilah a trecut fiindca la Baku vor face o figura foarte buna cu toate tampeniile, interesele, incrancenarile si pana la urma "romanismele" omniprezente in fiecare an la Eurovision.

Pepe este cel mai ravnit burlac din Romania dar si cea...

Recent, cei de la revista Ideal Mariaj au realizat printre cititori dar mai ales cititoare un sondaj. Intrebarea era simpla ... Cine este cel mai ravnit barbat din Romania ? Iar raspunsul a fost cat se poate de categoric ... Pepe ... la o diferenta buna fata de ocupantul locului doi ... Catalin Botezatu si locul 3 ... Calin Popescu Tariceanu si Radu Vilcan. Cu cea mai potrivita persoana iesita in fruntea clasamentului, s-a ambalat totul intr-un comunicat de presa si a fost trimis catre media. Si astfel am mai descoperit un loc intai ocupat zicem noi meritoriu de Pepe. Este cea mai cautata persoana publica ca si subiect in presa mondena.

Termenul de protectie a dreptului de autor asupra inregistrarilor muzicale a...

Asa este preavazut intr-o directiva a Consiliului Uniunii Europene, directiva fiind valabila pentru inregistrarile din statele Uniunii Europene si include atat drepturi desprinse din ceea ce presupune compozitie, versuri si publishing. Se intentioneaza cresterea nivelului de protectie intrucat muzicienii zilelor noastre isi incep activitatea artistica mult mai devreme decat in alte timpuri si termenul actual de 50 de ani nu le garanteaza protectia drepturilor nici macar pentru intreaga viata. Unii dintre ei si in cazul Industriei Noastre Muzicale sunt nenumarate situatii, autorii se confrunta cu lipsa veniturilor la sfarsit de cariera dar mai ales de la un moment dat nu mai au uneltele necesare restrictionarii folosirii abuzive si nesimtite a operelor lor.

Nicu Covaci: Scrisoare catre opinia publica

Adresez aceasta scrisoare tuturor, inclusiv celor care sunteti specialisti in materie de justitie, rugandu-va sa-mi spuneti parerea sincera legata de sansele mele de a mi se face dreptate in Romania.

SAE Romania – Bucharest Campus | Scoala de ingineri de sunet...

SAE - The School of Audio Engineering isi deschide prima facilitate in Romania incepand din toamna acestui an - odata cu anul universitar 2011 - 2012. Este o veste foarte buna pentru foarte multi dintre noi mai ales ca SAE este una dintre cele mai prestigioase scoli in domeniu si una dintre cele mai mari avand peste 50 de campusuri deschise in 26 de tari pe 5 continente. Anuntul lansarii SAE Romania | Bucharest Campus a fost facut la Musikmesse -ul de anul acesta de la Frankfurt (6 – 9 aprilie) Mai multe detalii puteti afla direct de pe bucharest.sae.edu (o pagina inca in constructie), de pe pagina oficiala de facebook si din articolul partenerilor nostri de la AudioNews.Ro - SAE (The School of Audio Engineering) isi deschide filiala in Romania la Bucuresti

Eurovision 2011 | Hotel FM – Locul 17 pentru Romania in...

A mai trecut un an de Eurovision ... si o sa o luam in curand de la capat. Hotel Fm si Change au intrat in Marea Finala cu numarul 17 si au terminat tot acolo ... pe 17 ... Vedem si in 2012 ce-o mai fi ...

Aerosmith vine in Romania, in Bucuresti, pe 18 iunie, la RomExpo

Aerosmith vine in Romania pentru a sustine un mega concert pe 18 iunie, concertul din Romania fiind anuntat pe site-ul oficial ca facand parte din turneul lor european - Cocked, Locked, Ready to Rock!

Artisti Concerte Romania | Preturile Artistilor in 2010 pentru Concerte, Petreceri,...

Artisti Concerte Romania a updatat recent lista de artisti cu preturile estimative ale artistilor romani si nu numai in vederea invitarii lor in concert la diverse evenimente, manifestari, zile ale oraselor, botezuri, nunti, aniversari, petreceri ale companiilor etc etc